Search
Close this search box.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Guarana, fruti i Amazonës që ju shton energjinë, rrit libidon dhe ju dobëson

Guarana është një bimë shumë e fuqishme që jep energji dhe stimulon metabolizmin për shkak të pranisë së kafeinës. Zbulojmë të gjitha vetitë e Guaranës dhe se si mund ta përdorim atë. Guarana është një bimë shumë e dobishme në rastet e lodhjes, dobësis, metabolizmit të ngadaltë, dhe në të gjitha ato situata në të cilën duhet të kemi pak më shumë energji. ky ilaç natyral është me origjinë të lashtë, aq sa vendasit e amazonës e përdorin për mijëra vjet për shkak të efektit të saj të madh energjik, në sajë të pranisë së guaraninës, një substancë që nuk është asgjë tjetër përveçse kafeinë. ekstraktet e kësaj bime janë në gjendje për të dhuruar një sasi të madhe të energjisë në mënyrë të ngadaltë dhe njëkohësisht rrit metabolizmin e trupit. por ne a i dimë në detaje të gjitha përfitimet e Guaranas.

Guarana: një energjik i shkëlqyer

Ndër vlerat e Guaranas, më e njohur dhe më e vlerësuar është padyshim fuqia e saj energjike. Guaranina ndër të tjera garanton një efekt më të mirë se kafeja. Lëshimi i energjisë, në fakt, ndodh ngadalë dhe gradualisht me avantazhin se energjia e lëshuar është më e qëndrueshme për një kohë të gjatë.

Guarana zgjon metabolizmin

kjo bimë ka një efekt të madh edhe në metabolizmin e ngadaltë, ajo ndihmon për të vendosur në punë funksionet e trupit tonë, veçanërisht ndihmon në djegjen e yndyrës në mënyrë më efikase. Kjo është arsyeja pse disa njerëz zgjedhin guarana për humbjen në peshë.

Guarana për të qetësuar ndjenjën e urisë

Duket se Guarana është e dobishme për të qetësuar ndjenjën e urisë, në këtë rast mund të ndihmojë në humbjen në peshë, natyrisht shoqëruar me një dietë të shëndetshme dhe aktivitet të moderuar por të rregullt fizik.

Ndihmoni traktin e zorrëve me guarana

Ndër përfitimet e Guaranas nuk është vetëm aftësia për të ndihmuar traktin e zorrëve, në veçanti përmirëson peristaltikën dhe kështu favorizon zgjidhjen e problemeve me kapsllëkun. Guarana është një ilaç natyral efektiv edhe në rastet e fryrjeve, në fakt ajo kontribuon në eliminimin e gazrave në zorrë.

Guarana përmirëson përqendrimin dhe kujtesën

Nga energjia e lartë që ofron Guarana, përfitonë gjithashtu edhe truri ynë. kush merr ekstraktet e kësaj bime, rritet aftësia e përqendrimit dhe kujtesës.

Efekti afrodiziatik i guaranës

Në mesin e bimëve me fuqia afrodiziatike mund të vëmë në dukje se edhe guarana ka veprimin e saj vasodilator (është një lloj ilaçi, një substancë që ndihmon në zgjerimin e enëve të gjakut, duke rezultuar në rritjen e fluksit të gjakut). E dobishme në rritjen e dëshirës seksuale, por edhe për të lehtësuar ereksionin. Një alternativ natyrale mjeksore.

Guarana -Përdorimet kryesore

Guaranën e gjeni në forma të ndryshme që i përshtaten të gjitha nevojave: në formën e pluhurit, të miksuar në tableta, pije, etj. por forma më e përdorur, mbetet Guarana pluhur që mund ta shtoni lehtësisht në pijen tuaj të preferuar, për shëmbull, mund ta shtoni në smoothie duke fituar energji që në orët e para të mëngjesit. Doza e duhur për t›u konsumuar nuk është e lehtë për të përcaktuar, nevojitet këshilla e një mjeku, pasi varet nga toleranca personale e kafeinës dhe kështu efektet që kjo bimë ka në organizmin individual.

Për ata që bëjnë sport

Guarana është vlerësuar shumë nga sportistët që duan të kenë një avantazh më tepër gjatë kryrjes së ushtrimeve. Në këtë rast mund të përdorni pije energjike me Guarana, ose ajo ç’farë ju këshillojmë është të përgatisni lëngje me bazë fruta dhe perime duke i shtuar pak pluhur Guarana. Nëse vendosni ta përdorni si një shtesë në lëngjet tuaja, kontrolloni dozën në mënyrë që të mos e tejkaloni nga ajo ç’farë është shkruar në etiketë, në rast dyshimi kërkoni gjithmonë këshilla nga një ekspert.

Për të studiuar dhe punuar

kur keni një periudhë veçanërisht të zënë me punë, ose kur jeni me sezon provimesh, guarana mund të jetë një aleat i rëndësishëm për më shumë energji, dhe për më tepër përmirëson funksione të rëndësishme të tilla si: shkalla e vëmendjes dhe përqendrimit ose e kujtesës. Në këtë rast mund të jenë të mjaftueshme doza të ulëta Guarane (500 mg ose 1 gram në ditë), konsiderohet se doza maksimale është që të mos kalojë 3 gram në ditë.

Guarana për humbje peshë

siç kemi përmendur më lart guarana mund të jetë një aleat në humbjen në peshë. Në fakt ka disa produkte në treg me bazë të ekstrakteve të kësaj bime të cilat mund të merren në lidhje me dietat dobësuese dhe gjithmonë nën mbikëqyrjen e nutricionistit dhe mjekut. Doza pluhur ose shtesë ndryshon në varësi të situatave të ndryshme, drejtohuni një eksperti për këshilla të dobishme dhe ende mos harroni që nuk është e rekomanduar marrja e këtij produkti për periudha të gjata.

Rrit libidon

Në rastin e periudhave në të cilat libido është e ulët, ose keni nevojë për më shumë ndihmë në sferën intime, guarana mund të vij në ndihmë. Në këtë rast këshilla më e mirë është që ta miksoni me një tjetër produkt bimorë i cili ka fuqi afrodiziatike, për shëmbull Maka. Trajtimi nuk duhet të kalojë 2/3 javë. Gjithmonë kërkoni këshilla nga mjeku juaj. Disa informacione biologjike mbi Guaranën (paullinia cupana) është një bimë tipike e rajonit të amazonës, rritet sidomos në Brazil dhe Venezuelë, ku temperaturat janë ideale për zhvillimin e saj. Guarana bën pjesë në familjen sapindaceae, përdoren kokrrat dhe farat e kuqe të pasura me kafeinë pasi të jenë tharë dhe pluhurizuar.

Shoqërimet e rekomanduara të guaranës me bimët dhe substancat janë:

Për të favorizuar rënien në peshë: vitaminat dhe aminoacidet.

Për rritjen e energjisë, përqëndrimit dhe kujtesës: xhinxheri dhe graviola.

Për ata që bëjnë sport: Spirulina dhe Maka

Për peristaltikën e zorrëve dhe stomakun: me Turmerik

Për të rritur fertilitetin dhe si Afrodiziak: me Maka të Kuqe

Ekstrakt Bio pluhur Guarana gjeni tek dyqanet e rrjetit Neranxi.

Lini nje koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *