Search
Close this search box.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Këshillat e Chef-it për punimin e brumit te bukës

Punimi i brumit të bukës mund të jetë një nga hapat më argëtues të përgatitjes së bukës. Ndiqni këto instruksione bazike për të mësuar se si t’i përdorni duart tuaja kur rrihni brumin për bukë.Vërini rëndësi lartësisë së tavolinës apo pjesës ku po punoni brumin që të mos tërhiqni shpinën. Duhet të kini parasysh që të keni hapësirë për të shtrirë duart tuaja ndërsa punoni brumin.

*Kur punoni brumin, do të përdorni vetëm fundin (thembrat) e duarve

*Shtypeni brumin vetëm me fundin e duarve tuaja

*Ndajeni brumin në gjysmë

*Ngrijeni brumin në një kënd 45 gradë dhe punojeni me fundin (thembrën) e duarve tuaja sërish

*Vijoni ta punoni, duke e ndarë dhe duke e ngritur për aq kohë sa mendoni se ka arritur një qëndrueshmëri të nevojshme.

Gjatë këtij procesi kini parasysh:Bëjini pak me miell duart tuaja që mos të ju ngjisë brumiPunimi i brumit shkakton shumë rrëmujë. Mbani përparëse që të mos bëni pis me brumë apo miell veshjet tuaja.

Mbani gjithmonë një kupë masë me miell pranë jush që ta përdorni që brumi mos të ngjisë në tavolinën apo vendin ku po e punoni.

Lini nje koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *