Search
Close this search box.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Mirupafshim dimër! Mënyrat natyrale të rritjes së energjisë

Ditët e ftohta të dimrit kanë mbaruar dhe befas ja: qiellit të zymtë të dimrit. temperaturave të ftohta dhe ditëve të errëta të cilat mund të ndikojnë vërtet në gjëndjen tuaj u erdhi fundi.

A e dini se ndryshimi i ushqimit tuaj mund t’ju gëzojë? Është e vërtetë, disa ushqime me të vërtetë ju bëjnë të ndjeheni më të lumtur, me më shumë energji. Kështu që, përgatituni t’i thoni lamtumirë ditëve të zymta të dimrit!

Zymtësia e kohëve të ftohta të dimrit – çfarë e shkakton atë? 

Të shkuarit në punë në një mëngjes akoma pa dale drita dhe kthimi në shtëpi në errësirë: është një shkak i çrregullimit afektiv sezonal – i njohur gjithashtu si rënia e energjisë ose depresioni dimëror – është mungesa e dritës së diellit. Kjo mund të çojë në prodhim më të ulët të hormonit të lumturisë, serotoninës. Gjithashtu, prodhimi i hormonit të gjumit, melatoninës, është më i lartë në dimër. Rezultati është që ne të ndjehemi dembelë, të lodhur dhe të pamotivuar.

Si mund të ndihmojmë në rritjen e energjisë dhe hormonit të lumturisë?

Lajmi i mirë: ka ushqime të ndryshme që mund të rrisin prodhimin e serotoninës në trupin tonë. Studimet kanë treguar që një nivel i ulët i serotoninës në gjak mund të ketë një efekt negativ në gjendjen tuaj shpirtërore. Ushqimet e pasura me këtë hormon ju kënaqin natyrshëm. Por ka edhe përbërës të tjerë ushqimorë që mund të kenë këtë efekt.

Frutat me lëvozhgë

Arrat, lajthitë, kasjusi ose bajamet: arrorët janë një snack ideale për të ndriçuar gjendjen shpirtërore. Ato përmbajnë triptofane, një aminoacid i rëndësishëm për prodhimin e serotoninës.

Frutat e thata

Frutat e thata si hurmat e arabisë, kajsitë dhe fiku i thatë janë një mënyrë e shijshme për të përmirësuar gjendjen shpirtërore. Së bashku me triptofanin, ato kanë shumë magnez. Studimet konfirmojnë se përfshirja e mjaftueshme e magnezit në dietën tuaj përmirëson aftësinë tuaj për mundur stresin.

Tek dyqanet  Neranxi Organik Market do të gjeni të gjitha llojet e frutave të thata, si dhe shume produkte të tjera të shijshme dhe të shendetshme për ti dhënë spunto energjisë dhe vitalitetit tuaj

Lini nje koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *