Search
Close this search box.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Të gjitha përfitimet shëndetësore të mjaltit Manuka

Mjalti Manuka Rowse është i garantuar, 100 % i Pastër, Mjaltë Manuka Autentik & Natyral nga Zelanda e Re.

Të gjithë Mjaltet tona Manuka, janë të testuara dy herë për autenticitetin e tyre, në burim në Zelande të Re, dhe sërish kur mbërrijnë në UK (Mbretërine e Bashkuar). Ne e matim Mjaltin tonë Manuka duke përdorur (NPA) Non – Perixide Avtivity-Sistemin e Vlerësimit të Aktivitetit: sa më e lartë vlera, aq me e lartë NPA (Aktiviteti Jo-Periksid)

Mjalti Manuka prodhohet në Zelanden e Re nga nektari i pemes Manuka . Ky mjalt është perdorur që në lashtësi për të trajtuar sëmundje . Mjalti është anti bakterial . Gjithashtu ky mjalt stimulon prodhimin e qelizave speciale të cilat riparojnë indet e dëmtuara nga infeksionet.

 

Përbërësi kryesor në mjaltin Manuka i cili është shumë anti- bakterial , është methylglyoxal (MG). Në Mjaltin Manuka , MG vjen i kombinuar me një tjetër komponent i cili është dihydroxyacetone , i cili gjendet në një sasi shume të madhe në nektarin e luleve manuka . Mendohet se MG është ai që i jep mjaltit manuka kaq shumë fuqi antibiotike . Sa më i lartë përqendrimi i MG , aq më i lartë është edhe efekti antibiotik . Prodhuesit e mjaltit kane zhvilluar një shkallë për matjen e fuqisë së mjaltit manuka , e cila quhet UMF ( Unique Manuka Factor ). UMF korrespondon me koncetrimin e MG . Që mjalti Manuka të jetë mjaftueshem potencial duhet që të jetë të paktën 10 UMF .

Mjalti Manuka përdoret gjithashtu edhe për:
• Parandalimi dhe trajtimi i kancerit
• Reduktimi i kolesterolit te lartë
• Reduktimi i inflamacionit
• Trajtimi i diabetit
• Trajtimi i infeksionëve të veshit , syrit dhe të sinusit.

E gjeni tek dyqanet NeranxiOrganic Market.

Lini nje koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *