Search
Close this search box.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Vaji i ullirit ekstra i virgjër, ndihmon kundër diabetit

Një tjetër medalje për dietën mesdhetare. Përdorimi i vajit të ullirit ekstra i virgjër jo vetëm i jep shije ushqimeve por me vlerat që ajo përmbanë ndihmon njerëzit me diabet të tipit 1. Ky përfundim vjen pas një studimi të kryer nga Shoqata  Italiane e Diabetologjisë.

Ky studim tregon se përdorimi i vajit të ullirit ekstra i virgjër ndihmon në përmirësimin e kontrollit të sheqerit në gjak dhe mbron sistemin kardiovaskularë nga komplikimet e sëmundjes. Përhapja e sheqerit nëpër gjak pas një vakti mund të sjellë pasoja në shëndet për njerëzit me diabet në qoftë se konsumohen ushqime me indeks të lartë glicemik. Udhëzimet për trajtimin e diabetit të tipit 1: rekomandohet e ashtuquajtura “mbështetuni në karbohidrate “, pra llogaritja e njësive të insulinës duke e administruar me ushqimin, bazuar në përmbajtjen e karbohidrateve të ushqimeve që konsumojnë.

Nga studimi italian gjithashtu tregon se vaji i ullirit ekstra i virgjër është një marinues ideale për njerëzit që nuk kanë diabet, sepse ajo ndihmon për të luftuar të gjithë ata faktorë të rrezikut kardiovaskularë, shumë të përhapura tek njerëzit që kanë kaluar moshën e mesme. 

Vaj ulliri te cilesise maksimle gjeni ne dyqanet “Neranxi”.

Lini nje koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *